miércoles, 23 de noviembre de 2016

Tasca 3: "Els mites científics". Víctor Chapa.


1.- Esmenta algun dels mites científics que han aparegut al vídeo.

- No utilitzem únicament el 10% del nostre cervell, sinó que aquest és 100% aprofitable per la espècie humana.

- Els estruços no amaguen el cap sota terra com a solució quan tenen por. Aquest mite ha estat únicament un recurs utilitzat en els dibuixos animats.

- La lluna no té efectes sobre els naixements ja que estudis realitzats sobre la quantitat de naixements als hospitals no afirmen aquesta "teoria".

- La muralla xina és l'única construcció humana visible des de l'espai.


2.- Per què tendim a creure tot el que diu la ciència?

a) Perquè en la ciència veiem la autoritat. És tant el punt d'influència de la ciència sobre les nostres vides que les nostres vides s'han acostumat a conformar-se a partir de la ciència com a fonament més que com a recurs. D'aquesta manera, deixem a una banda la qüestió i ens centrem en el seguiment d'allò més superior o autoritari.

b) Perquè el nostre cervell es basa en l'associació dels patrons que percebem i, a partir d'unes dades incertes, en un principi, podem fer d'aquestes una teoria amb sentit o, almenys, que ens dóna un sentit d’enteniment propi.


3.- Què diu el divulgador que hem de fer per no ser pardillos?

a) Dubtar dintre del que és merament racional, és a dir, amb escepticisme. Cal estar disposats a dubtar d'allò que no ens pareix correctament fonamentat, però sense arribar a qüestionar excessivament la realitat doncs és una actuació errònia el voler demostrar el que és simplement obvi.

a) Tenir curiositat sobre la informació aparentment certa, però que només està dotada d’aparença ja que si volem demostrar-ho, podrem arribar a la conclusió de que ens trobem, si més no, davant d'un mite.


Títol a proposar: Ciència popular, ciència no demostrada.


En la meva opinió, crec que era necessari un vídeo d'aquest tipus que pogués demostrar la gran quantitat de proposicions incertes que, de vegades, creiem. Tot i no conèixer el seu origen o consistència científica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario